Przyjęcia

PRZYKŁADOWE MENU

Menu - 110 zł/os

STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO 

Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Banica z sirene-ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
 

SAŁATKI:

Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci naskara-warzywa marynowane po bałkańku

 
BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA : (podawany na półmiskach)

Kjute- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Pilecia Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Feta owijana w boczek
Shashlik-kurczak w ziołach nadziewany na szpadk
Kebabcze- delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa nadziewana na szpadki
 

DODATKI: 

Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur


DESER:

Baklava lub Krem carmel


NAPOJE:

Kawa lub herbata
woda bez ograniczenia

 

Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 %

 


 

Menu - 140 zł/os


STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO:

Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Tatarsko meso-tatar wołowy z bałkańskimi piklami
Banica z sirene-ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
Pastarma – aromatyczne plastry wołowiny marynowane w ostrej bejcy

SAŁATKI:  

Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci naskara-warzywa marynowane po bałkańku 

 

ZUPA DO WYBORU:
 

Leszta czorba-wegetariańska zupa z zielonej soczewicy
Rybia czorba- wyśmienita zupa rybna na ostro
Agneszka supa - zupa jagnięca z dodatkiem papryki, cukinii i pomidorów

 

DODATBAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA: (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)

Kjute - kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Pilecia Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Feta owijana w boczek
Shashlik - kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze - delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa nadziewana na szpadki
Agneszki kotlet - kostki combra jagnięcego marynowane w jogurcie
Siomga na skara - grillowany łosoś z rusztu przekładany pomidorami i bałkańskim serem

   
DODATKI: 

Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur


DESER (PODAWANY NA PATAERACH):

Baklava
Krem karmel
Deser jogurtowy z dodatkiem miodu i orzechów

NAPOJE:

Kawa lub herbata
Woda bez ograniczenia


Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 % 


 

Menu - 160 zł/os

STUDENI MEZETA - SPECJALNOŚCI BAŁKAŃSKIE NA ZIMNO:

Plato Asorti: regionalne sery i wędliny
Deska bułgarskich rozmaitości: pieczona papryka faszerowana urnebesem, pomidor faszerowany fetą, marynowane ostre papryczki nadziewane kajmakiem
Talerz past bałkańskich
Kozi ser przekładany pomidorami i czosnkiem
Tatarsko meso - tatar wołowy z bałkańskimi piklami
Banica z sirene - ser bułgarski zapiekany w cieście Kuri
Pastarma - aromatyczne plastry wołowiny marynowane w ostrej bejcy

SAŁATKI:  

Sałata szopska - pomidor, ogórek, krucha papryka, oliwki, ser sirene
Zelenczuci naskara-warzywa marynowane po bałkańku

ZUPA DO WYBORU:

Leszta czorba-wegetariańska zupa z zielonej soczewicy
Rybia czorba- wyśmienita zupa rybna na ostro
Agneszka supa - zupa jagnięca z dodatkiem papryki, cukinii i pomidorów

BAŁKAŃSKI MIX - GORĄCA BIESIADA: (PODAWANY NA PÓŁMISKACH)

Półmisek mięs bałkańskich: 

Kjute- kulki baranie nadziewane serem, słoninką i ostra papryką
Pilecia Dzigerica - wątróbki drobiowe owijane wędzonym boczkiem
Feta owijana w boczek
Shashlik-kurczak w ziołach nadziewany na szpadki
Kebabcze- delikatne, pulchniutkie i soczyste paluszki z siekanego mięsiwa wieprzowego
Shashlik - krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa nadziewana na szpadki
Agneszki kotlet-kostki combra jagnięcego marynowane w jogurcie

Półmisek ryb bałkańskich:

Skumrija na skara - grillowana makrela z rusztu
Siomga na skara - grillowany łosoś z rusztu przekładany pomidorami i bałkańskim serem
Kalmary Pane - krązki kalmarów w cieście
Riba Caca - sardynki smażone
Sisz Skaridi - szaszłyki z krewetek

DODATKI:

Pieczone ziemniaki z ziołami
Kasza bulgur

DESER (PODAWANY NA PATERACH):NAPOJE:

Baklava
Krem karmel
Deser jogurtowy z dodatkiem miodu i orzechów

NAPOJE:

Kawa lub herbata
Woda bez ograniczenia

 

Przy rezerwacji doliczany jest serwis w wysokości 10 % 

 

Ruza Roza Restauracja Bałkańska
Francuska 3
03-906 Warszawa
Polska

Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Sobota 12:00 - 23:00
Niedziela 12:00 - 22:00